Házhozszállítás

Szerződött partnerünk:

 

Tanúsítvány

Tanúsítvány

SSL Certificate

Üdvözöljük webáruházunkban!      Legyen felénk bizalommal, 33 éve állunk vásárlóink rendelkezésére!

Astragalus

Astragalus - immunerősítés mesterfokon

Ugye, az életben az egyik legszebb ábránd és cél, hogy az ember erőben, egészségben tudjon labdázni, futkározni az unokáival? Ki ne szeretné fitten, mozgékonyan megélni az időskort? Nem csak a hétköznapi embert, de a szakmát is régóta foglalkoztatja a „hosszú élet és fiatalság titka” ezért sok-sok kutatás középpontjában áll. A növények olyan sok jóval halmoznak el bennünket. Egyes fajok még arra is képesek, hogy lassítsák az öregedés folyamatát. Mely növény bizonyított már?

CSÜDFŰ = BAKTÖVIS = ATRAGALUS MEMBRANACEUS

A csüdfüvek a növényvilág legnépesebb nemzetsége. Mintegy 3.000 fajta lágyszárú évelő növényt ölel föl, gyógyhatású felhasználás céljára azonban mindössze kettő fajtája használt. Magyarországon előforduló fajtái mind védettek! Ha tehát valaki ezzel a különleges növénnyel szeretne foglalkozni, a jó öreg Kínát kell segítségül hívnia. Így tettük mi is! Kína neve már-már negatívan csenghet, de a kínai gyógyászat tudása előtt mindenképp fejet kell hajtanunk ma is. Ez a növény például a kínai gyógyászat több, mint 1000 éve alkalmazott növénye. A növény kínai neve huang qi, vagyis a qi (csí, magyarul életerő) erősítője, ami összefüggésbe hozható felismert élettani hatásával. Lássuk, mi van még ennek a növénynek a tarsolyában!

Szakirodalmak szerint az astragalus gyökerének jótékony hatásai:

Az egyik legmarkánsabb immunerősítő a növényvilágban. Stimulálja az immunrendszer működését és megnöveli védekező képességét a külső káros környezeti hatásokkal szemben. Adaptogén növény, azaz segíti testünket a külső-belső változásokhoz való alkalmazkodásban, tompítja a káros környezeti hatásokat.
Erőnlét, szellemi és fizikai teljesítőképesség növelésére képes. Tonizálja, stimulálja a szervezetet. Jó támasz krónikus fáradtság és extrém fizikai/sport leterheltség esetén.
Elősegíti az egészséges vércukorszint fenntartását. 2-es típusú diabétesz esetén csökkentheti a vércukorszintet.
Támogatja a vesék kiválasztó funkcióját, a hólyag és alsó húgyutak egészséges működését.
Kardioprotektív, azaz védi a szív- és érrendszert. Igazoltan segít az infarktuson átesett betegek rehabilitációját. Szerepet játszik a kapillárisok állapotának javításában.Fogyasztása előnyös ezért például időskori demencia esetén.
Késlelteti az öregedést? A válasz igazolhatóan: IGEN!

Hogyan is befolyásolja a biológiai öregedés folyamatát?


A szervezet sejtjeinek osztódás során az örökítőanyag (DNS) újra és újra lemásolódik és rövidül. A DNS megrövidülése ellen hatnak a szervezetben az úgynevezett telomeráz enzimek, amelyek visszaállítják a DNS eredeti hosszát.

Bizonyított, hogy korai öregedéssel járó kórképekben a telomerek megrövidülnek, a telomeráz enzim rendellenesen működik. A kutatók azonosítottak a növények közt olyan fajokat, amely a telomerázok működését fokozzák, tehát lassítják a komoszómavégek rövidülését, így a biológiai öregedés folyamatát. Ilyen növény a kínai csüdfű és a kurkuma is.


Érdemes tehát nyitni új, eddig számunkra kevésbé ismert gyógyító növények felé. Jó példa erre az astragalus.

Figyelem! Ezt a cikket a nemzetközi szakirodalomban publikált vizsgálati eredmények alapján állítottuk össze tájékoztatási céllal és a benne lévő információk nem vonatkoztathatók a honlapunkon található termékekre.

Források:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7105737/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5758356/