Házhozszállítás

Szerződött partnerünk:

 

Tanúsítvány

Tanúsítvány

SSL Certificate

Üdvözöljük webáruházunkban!      Legyen felénk bizalommal, 33 éve állunk vásárlóink rendelkezésére!

Ginko biloba

Ginkgo biloba: a közép-,és időskor "kötelező" növénye

A dinoszauruszok korában élő fafaj ma is közöttünk?

A ginkgo biloba az egyik legősibb ma is élő növényfaj. Közeli rokonai mintegy 270 millió éve fejlődtek ki, a ma is ismert ginkgo biloba a paleogén korban jelent meg. Egy élő fosszíliaként tekinthetünk rá. Ez a növény a jégkorszakot is túlélte anélkül, hogy nagyobb változásokon ment volna keresztül. Köszönhető ez hihetetlen ellenállókészségének a környezeti hatásokkal szemben. 1945-ben a Hirosimára ledobott atombomba hipocentrumától mért 1,6 km-en belül mindössze hat súlyosan sérült, de életképes fát találtak – mindegyik páfrányfenyő volt. A természet csodákra képes. Mi emberek azonban igencsak feszegetjük tűréshatárait… Nézzük e csodálatos növény áldásos hatásait!

A fa jellegzetes alakú leveleit mindannyian jól ismerjük, melynek gyógyászati értéke igen jelentős. Kínában őshonos, Európába csak az 1700-as években hozták be. Ma élő egyik legősibb példánya 1400 éves, szintén Kínában található.

Az idő előrehaladtával, legyen napjaink része a ginkgo! Miért?

A növény levelét főként az idegrendszer és érrendszer megbetegedései esetén használják. Igazoltan eredményes alkalmazása az időskor egyes jellemző betegségei esetén. A ginkgo levelének kedvező élettani hatásához olyan vegyületek járulnak hozzá, mint például a flavonoid-glikozidok és terpenoidok. A legújabb vizsgálatok kimutatták, hogy a ginkgo biloba hatóanyagainak jelentős része átjut a vér-agy gáton, és képes elérni a központi idegrendszert.

- Javítja az általános, a perifériás és az agy vérellátását, tehát elősegíti az agy, a szem és a fül egészségét.

- Segít fenntartani vagy visszaszerezni a megfelelő kognitív funkciókat. A kognitív funkciók például az érzékelés és észlelés (pl. látás, hallás, tapintás), a figyelem és emlékezet (memória).
- A levél hatóanyagai jó értágítók és gátolják a vérlemezkék összetapadását. Emiatt érdemes kiegészítésként alkalmazni számos érrendszeri betegség esetén, pl:visszér, fekélyek és agyi érszűkület betegségei esetén.

- Kiváló antioxidáns

Milyen betegségeknél kiváló természetes segítségnyújtó a ginkgo?


Koncentráció, figyelemzavar (bármely felnőtt korosztály).
Demencia: állatkísérletek és humán vizsgálatok is bizonyítják, hogy leveléből készült kivonat kedvező hatású többféle demencia-típus esetén.
Alzheimer-kór: A ginkgo biloba kivonata jelenti a szintetikus antidemencia és Alzheimer-kór gyógyszerek legfőbb növényi alternatíváját. Hatása a szintetikus gyógyszerekéhez hasonló!
Idegrendszeri, vagy keringési eredetű fülbetegségek. Alkalmazzák fülzúgás, hallásgyengülés kezelésére.
Agy vérellátásának zavarai, egyensúly zavar, krónikus fejfájás esetén.
Stroke utáni mentális és fizikai felépüléshez.
Merevedési zavar esetén.

Az említett betegségek kezelése nem csak az érintettek feladata. Sok esetben a családtagok felelőssége is nagy. Egy demenciában szenvedő ember gyakran nincs tisztában azzal, hogy milyen változásokon megy keresztül, és segítségre van szüksége. Ezek az élethelyzetek nagy odafigyelést és türelmet igényelnek. Érdemes élni a természet adta eszköztárral ilyen esetekben is! A ginkgo tipikusan az a növény, melyet hosszútávon, akár folyamatosan érdemes szednünk a fenti problémák megelőzése vagy kezelése céljából.Forrás:

http://www.gyogynovenylap.hu/pafranyfenyovel-a-demencia-ellen/

https://go.drugbank.com/drugs/DB01381

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23703577/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4557237/